Annons:
Etiketttips
Läst 7472 ggr
IceTee
3/3/15, 7:28 PM

Att gå i klackar

De där snygga skorna med den höga smala klacken står där och lockar i skyltfönstret, det är kanske till och med rea! Men du biter ihop och går förbi, för du kommer ju ändå inte kunna gå i dem... Känner du igen dig? Här är mina bästa tips på att gå i klackar!

**Att välja rätt klack
**Börja med låga, tjocka klackar ifall du är helt ny till världen av klackskor. De ger dig mycket bättre balans och du kan lära känna dem på ett lite säkrare sätt!

Teknik
Börja med att bara sitta med dem och känn lite hur de sitter mot foten, hur foten bli vinklad och hur det känns.
Sen kan du ta stöd av något och ställa dig upp. Skifta mellan att lägga vikt på båda fötterna och få en uppfattning om hur du får bäst balans i skorna. Ta gärna tid på dig, det här är ett väldigt viktigt steg.
Nu kommer vi till det första steget! Börja med att sätta hälen i först och "rulla" fram foten till tårna. Öva på det ett tag, till slut blir det naturligt! Testa att gå lite, men gör det långsamt och gärna inomhus (du kan se rätt fånig ut i början, dessutom är det bättre underlag inne)
Grattis! Nu kan du grunderna! 

Byta upp sig
Nu kan du gå upp i klackhöjd, men gör det inte allt för hastigt, du bör inte gå från 3 till 13cm klack, det funkar inte riktigt bra. Många upplever att kilklackar är lättare att gå i, bland annat jag, men du får prova dig fram. Jag rekommenderar dock fortfarande en tjock klack ett tag till. 

**Höga stilettklackar
**Klackarna på bilden är mina högsta och klacken ligger på 16cm (!!!) men de har tagit sin lilla tid att lära sig att gå i måste jag säga! 
Mitt bästa tips för att kunna gå bekvämt i skorna är att ställa sig på tå i dem. Jag brukar sikta på att kunna ha hälen ca 2cm ovanför sulan, då blir vinkeln på foten inte för hög för mig. Men även detta är självklart en smaksak!
När du går i stilettklackar är det väldigt viktigt att du hittar balansen i dem och verkligen lär känna skon. Den här typen av klack är verkligen inte förlåtande, och ju smalare den blir desto värre är det. Gå långsamt fram och tillbaka. Hitta balansen och bli vän med din sko. Glöm inte hur du ska gå- häl, tå, häl, tå, häl, tå!

Trappor
När man ska gå i trappor är det lite av en annan teknik som gäller. Det bästa sättet att att faktiskt sätta ner hela foten samtidigt, det minimerar risken att du trpllar bakåt i trappan. När du ska gå ner (vilket ofta är mycket svårare) kan du med fördel hålla i dig i räcket, och gå låååångsamt. Det kan ta tid att gå i trappor med klackar, men i utbyte trillar du inte och slår dig sönder och samman!

Gräs och stilettklackar
Gör det inte. Du kommer att förstöra klacken, så låt bli så långt det går! Dessutom kommer du punktera hela gräsmattan, och det kanske inte är så bra det heller

Platå
Vill man ha riktigt höra klackar rekommenderar jag starkt platå för att minska vinkeln på foten, det gör en stor skillnad! 

Att göra det bekvämt
Jag har nästan aldrig upplevt det som bekvämt med klackar, men jag jämför också med mina vandringskängor… Men man kan göra det så bra som möjligt! Lägg gärna i en gelé-sula vid tårna om du får ont där, det hjälper. Och återigen- försök att tänka på vinkeln på foten! Att gå in skorna hemma ett bra tag så de anpassar sig efter dina fötter är också en väldigt bra idé för att minska obehaget.

Dela gärna med er av era egna tips! Alla har sitt eget sätt att hantera killer-heels 👍

Medarbetare på Skor iFokus

Annons:
Honestyisdead
3/3/15, 7:34 PM
#1

Jag har alltid fått höra att man i höga kilklackar ska ned med tårna först och hälen sist för ett stabilare steg.

IceTee
3/3/15, 7:36 PM
#2

#1 känns som ett väldigt obekvämt sätt att gå på tycker jag 🤔 har alltid gått med hälen först, men det kanske är en smaksak!

Medarbetare på Skor iFokus

Aleya
3/3/15, 7:37 PM
#3

Tack för tipset. Jag har kunnat springa i klackar förr… Nu är jag n00b igen. Men ska jäklar kunna igen. Så ska använda ditt tips. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

IceTee
3/3/15, 7:37 PM
#4

#3 hoppas det funkar för dig! 👍

Medarbetare på Skor iFokus

Aleya
3/3/15, 7:50 PM
#5

#4 mitt problem är väl att jag tycker att det måtte se knäppt ut då jag går med fötterna utåt. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

IceTee
3/3/15, 7:52 PM
#6

#5 äsch, det finns mycket värre! 😃

Medarbetare på Skor iFokus

Annons:
LenaR
3/3/15, 7:53 PM
#7

Jag lärde mig att för att man inte ska stapla fram i sina högklackade måste man använda höfterna. Man behöver svänga mer på höfterna än i lågklackat. Jag tycker det stämmer.


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

IceTee
3/3/15, 7:55 PM
#8

#7 ja, det stämmer ju när jag tänker efter lite! Kommer dock rätt naturligt för mig, men det tåls nog att tänka på!

Medarbetare på Skor iFokus

Honestyisdead
3/3/15, 8:21 PM
#9

#2 Jo jag går ju normalt med hälen först. Men de få gånger jag haft stilettklackar kan jag inte göra det. Blir väääldigt vingligt då ;) och det är inte lätt att göra tvärtom.  Så jag låter bli sådana skor trots att det är så jäkla snyggt :(

IceTee
3/3/15, 8:32 PM
#10

#9 ja, det är banne mig inte lätta skor att gå i! 😃

Medarbetare på Skor iFokus

neasfotografier
3/4/15, 9:06 AM
#11

#5
Du kanske kan försöka träna på att inte gå med fötterna utåt. Det gjorde jag när jag var liten men inte alls nu längre 🙂
Min ena fot kan jag inte ens vinkla utåt på det sättet längre pga operation och en benkil som tar emot 😛

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Surpan
3/5/15, 12:31 PM
#12

När jag började gå i klackar så tyckte jag det huälpte att välja en sko med flexibel sula och grov klack. Jag tycker fortfarande det är svårt att gå i hårda sulor. Jag vill kunna arbeta med tårna i stegen. 🙂

/Surpan

neasfotografier
3/5/15, 12:56 PM
#13

Jag har gått i klackar sen jag var väldigt liten då jag och två kompisar lekte med den ena kompisens mammas klackar. Så jag vet faktiskt inte hur jag gör när jag går i klackar, tänker inte på det och går bara 🙂

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Annons:
[Tilde]
3/14/15, 6:59 PM
#14

Det känns som om man inte går med hälen ner först ser man ut som en häst på vandring. 😛 Mitt tips är att gå runt inomhus med klackskorna (såvida man inte har känsligt golv)… typ dammsuga i dem! Det tipset fick jag förut och det funkar faktiskt 👍 Dock brukar jag som du skrev sitta ner med skorna på först, typ se på TV eller liknande så fötterna vänjer sig.

Honestyisdead
3/15/15, 11:06 AM
#15

#14 dammsuga i skorna?

IceTee
3/15/15, 11:54 AM
#16

#14 ja! Jag dammsög med mina lita caps faktiskt!

Medarbetare på Skor iFokus

[Tilde]
3/15/15, 4:00 PM
#17

#15 Ja precis, för då går man ju runt och rör på sig, böjer sig, osv… fast i en "kontrollerad" miljö. 😛

[VCG1997]
1/3/17, 1:47 AM
#18

Jag har väldigt lätt för att gå i höga klackar och det krävdes inte många försök för att lära mig. Jag tycker bara att det är väldigt enkelt att gå helt obehindrat i högklackade skor men jag antar att det är övning och träning som hjälper för er som tycker det är svårt.

Honestyisdead
1/3/17, 1:52 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#19

Efter att jag vrickade båda mina anklar/fötter samtidigt i helt platta skor och blev sängliggande flera veckor kommer jag inte ens försöka 

Aleya
1/3/17, 1:58 AM
#20

Jag ska försöka i sommar gå i klackar. ☺ om foten funkar då.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Annons:
TatsuOni
1/6/17, 12:10 PM
#21

Jag hade aldrig några problem när jag började använda klackar, men så började jag med tjocka och stabila skor.

När jag har ont i knän/fotleder t ex efter subluxationer så går jag runt i klackar inomhus. På något sätt avlastar det. Jag har ett par skor, som inte längre är snygga nog att använda ute, så de är numera inomhusskor för avlastning och för att jag ska nå upp till badrumsspegeln när jag färgar håret eller sminkar mig😛 Nya skor kan jag också gå in inomhus😛

Däremot så vill man nog inte dundra omkring för mycket om man har grannar under sig😉


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

Upp till toppen
Annons: